Ensimmäinen postaukseni

Hei ja tervetuloa seuraamaan minun ensimmäistä blogipostausta tänne Vuodatukseen. Kuljen nimimerkillä Rillaaja ja tulen kirjoittamaan ajatuksiani urheilumaailmasta, hieman vedonlyönnistä sekä tietenkin hyvästä ruuasta silloin tällöin. 

Harrastan siis kaikenlaisen urheilun katsomista, penkkiurheilu on lähennä sydäntä. Lisäjännityksen hakemiseksi harrastan myös hieman vedonlyöntiä ja ajatuksiani tältä saralta tulen myös avaamaan jossain määrin.

Hieman Liiga-kauden avauksesta

Liiga eli totutummin SM-liiga (nimeä ei olisi koskaan pitänyt vaihtaa) on taas pyörähtänyt käyntiin kauden 2021-22 osalta. Ennakoin ennen kauden alkua, että suuret nimijoukkueet tulevat jälleen kerran olemaan kärkikahinoissa ja taistelevan mestaruudesta. Tämä tarkoittaa siis Tapparaa, Kärppiä, Hifkiä ja Lukkoa. 

Näillä joukkueilla on Liigan suurimmat pelaajabudjetit ja on hyvin vaikea nujertaa pitkän kauden aikana rahaa, se on vain fakta. Isot seurat jolla on varaa maksaa pelaajista tuppaavat vain pärjäämään paremmin. Tämä nähdään lajissa kuin lajissa ja onhan se selvä asia mistä ei juuri voi kiistellä.

Tappara yllättänyt mutta tulee parantamaan

Kenties tämän kauden mestarisuosikkini Tappara on hieman yllätyksekseni muutaman ensimmäisen ottelun jälkeen harvinaisella paikalla sarjataulukossa, nimittäin viimeisenä! Tapparaa pidin ennakkoarvioissa jopa Liigan kovimpana joukkueena ja heillä onkin suurin pelaajabudjetti tällä kaudella. CHL eli Champions Hockey Leaguessa meni hienosti ja voittoja napsui niin saksalaisesta Eisbären Berlinistä kuin myös sveitsiläisestä HC Luganosta. Nämä eivät ole helppoja joukkueita voittaa.

Tapparan vaisut ensimmäiset ottelut ovat olleet yllätys, se on selvä. Olisi kuitenkin hyvin suuri virhe mennä tuomitsemaan joukkue jo tässä vaiheessa ja onkin mielenkiintoista ja jopa odotan sitä, että Tapparan vaisu putki jatkuu ja media ja fanit alkavat mylvimään. Luulen, että se olisi Tapparalle jopa hyvä asia ja focus pysyisi olennaisessa ja peliä parannettaisi eikä hyvä olo pääsisi puseroon.

Mutta, luulempa että taso korjaa itsensä ja Tappara nähdään kipuavan tasaisesti pykäliä ylöspäin jo tulevissa otteluissa ja jo luultavasti marraskuussa Tappara on top 5 sijoilla ja vahvasti. En lyönyt mestaruusvetoa Tapparalle ennen kautta, sillä kerroin ei mielestäni aivan ollut tarpeeksi hyvä, vaikka pidänkin heitä mestrisuosikkina. Se, että on suosikki ei vielä takaa että se olisi hyvä pelikohde vedonlyönnissä! Siitä myöhemmin lisää tulevissa postauksissa.