Lievästi sanottuna järkytyin, kun luin tänään uutisia. Rahapelit ovat minulle harrastus. Tiedostan, että niistä voi aiheutua riippuvuutta ja siksi pelaankin melko vähän itse ja pyrin pitämään homman näpeissä ja toistaiseksi olen saanut hommasta loistavaa viihdettä ja säilynyt ongelmilta. Tänään kuitenkin luin uutisen, missä meidän hallituksemme ajaa arpajaislain muutosta siten, että maksublokit tulisivat voimaan suomalaisille. 

Uutinen: https://www.is.fi/politiikka/art-2000008284010.html

Tämä on suoraan sanottuna karmea kuultavaa. Tämä on monesta syystä omaan nilkkaan ampumista. Maksublokkeja on kokeiltu rahapelaamisen ja haittojen estämiseksi useammassa maassa ja huonoin tuloksin, esimerkiksi Norjassa. Lisäksi, mitenköhän hallitus meinaa nämä blokit käytännössä järjestää ja mihin rahansiirtomenetelmiin? Pankkisektorille tämä tuottaa hirveän määrän vaivaa ja kustannuksia, kun hyödyt valtiolle on varmasti hyvin pienet.

Maksublokit voivat ainoassa realistisessa skenaariossa tulla suomalaisista pankeista vedonlyöntisivustoille. Maailma ja EU on kuitenkin jo täynnä pankkien välisiä rajapintoja ja ns. Neopankit olleet olemassa jo vaikka kuinka monta vuotta. Neopankkien avulla suomalainen pystyy luomaan pankkitilin esim. Belgiaan tai muuhun maahan, tallettamaan sinne rahaa ja tallettamaan sieltä sitten pelitilille. Kotiutus hoituu samoin tein, kunhan kierrättää vaan tuon ulkomaisen tilin kautta takaisin suomalaiselle pankkitille. Äly hoi hallituksessa, kun ajavat tällaisia lakeja mitkä ovat umpityhmiä ja tehottomia.

Isoin vaikutus konkreettisesti pelaajalle?

Jos käydään vielä läpi mitä tuo maksublokki siis käytännössä tarkottaisi kun suomalainen olisi menossa pelaamaan ulkomaiselle sivustolle, niin se meinaa sitä, että pankkitililtä tai luottokortilla rahansiirto tai kotiutukset pankkitilille pelitililtä ei onnistu. Hallituksella ei ole kuitenkaan mitään oikeutta estää suomalaisia rekisteröitymästä näille pelisivustoille. 

Yksi hankala asia on rahapelisivustot, jotka toimivat niin sanotulla pay n play menetelmällä. Näitä on tullut viime vuosina aika paljon ja voipi olla että nämäkin siirtyvät toimimaan normaalilla rekisteröitymisellä, jos tällainen blokki menee läpi. Näille sivustoille ei tarvitse sinänsä pelitiliä ollenkaan, vaan tunnistautuminen ja kirjautuminen tapahtuu suoraan pankkitunnuksien avulla. Pay n play vedonlyönti on hyvin selitetty täällä ja käyty läpi mitkä sivustot toimivat tällä periaatteella.

Näille sivustoille vaikutus on ilmeinen ja heidän tulee ihka oikeasti miettiä toimintaansa uudelleen, koska tämä blokki veisi heiltä kokonaan toimintaedellytykset, sillä kukaan suomalainen ei pystyisi edes enää "rekisteröitymään". 

Toivotaan, että hallitus tulisi järkiinsä ja vetäisi tämän lakiesityksen pois. Tähän blogipostaukseen sopii mainiosti kirjailija Pentti Määtän teoksen kansi "Äly hoi! - Ymmärrys älä jätä"

Mitä ajatuksia muilla tästä aiheesta, kommentoikaa!

9789522354228_94013_2048_363x%403x.progr

 

- Rillaaja